RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Iedereen kan balletje slaan met profs tijdens landelijke tennisactie

1/2
WOERDEN - Normaal moet je op een groot tennistoernooi staan, maar sinds deze week kan iedereen een balletje slaan met toptennissers als Robin Haase, Kiki Bertens of de Woerdense Quirine Lemoine. Robin Haase nam het initiatief voor de actie 'Een Balletje Slaan' en nu kan elke recreant met een prof de baan op.

Haase zat net als iedereen opeens veel thuis en wilde dat mensen meer gingen bewegen. De actiesite wijzijntennis.nl ging vorige week live en sindsdien is het hard gegaan. "Er hebben zich al 1600 mensen opgegeven en er doen 40 proftennissers mee. Daarnaast zijn er nog heel veel BN'ers die ook gaan tennissen of de actie ondersteunen op sociale media", vertelt mede-organisator Geert-Jan van Dijke.

LEDEN
Een van de toptennissers die aan de actie meedoet, is de Woerdense Quirine Lemoine. "Ik wil graag laten zien hoe leuk de sport is. De drempel is vaak te hoog om naar een club te gaan, maar nu heb je de kans om ergens te tennissen. En misschien worden mensen wel lid", vertelt Lemoine, die eind vorig jaar nog Nederlands kampioen werd.

Verslaggever Jordi de Jong sloeg een balletje met toptennisster Quirine Lemoine


Dat mensen lid worden, is hard nodig. Tennis heeft al jaren te maken met een afname van het aantal leden. Uit het jaarverslag dat tennisbond KNLTB gisteren publiceerde, blijkt dat het aantal leden in 2019 met 1,4 procent afnam ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal zijn bijna 550.000 Nederlanders lid bij de KNLTB, wat tennis na voetbal nog steeds de tweede sport van Nederland maakt.

'SOCIALE SPORT'
Lemoine ziet ook een dalende populariteit. "Hockey is opgekomen en misschien denken mensen dat het een dure sport is", vertelt ze. "Maar ik zie het probleem eigenlijk niet", lacht ze. "Het is voor de recreatieve tennisser een hele sociale sport, want je kunt het met meerdere mensen spelen en na afloop een drankje op het terras doen."

Daarom zijn deze speciale tennisdagen bedoeld om mensen te enthousiasmeren voor de sport. Dat gaat, afhankelijk van het niveau, om gewoon een balletje slaan of een clinic. "Het is natuurlijk het idee dat ik mensen op hun gemak laat voelen, want sommige mensen hebben nog nooit getennist", vertelt ze. "Het draait vooral om plezier, laten zien hoe het spelletje in elkaar zit en het gevoel geven hoe ze het balletje over het net kunnen slaan."

"Maar ook de mensen die misschien lang niet hebben getennist, hebben op deze manier de kans om een keertje gratis te tennissen met misschien wel een van ons als profs. Als ze er behoefte aan hebben kunnen ze technische of tactische tips krijgen, afhankelijk van hun niveau." Aanmelden kan op www.wijzijntennis.nl.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -