Autobedrijven onder de loep bij grote controle: 'Autobranche kwetsbaar voor onderwereld'

© RTV Utrecht
DE BILT - Het Openbaar Ministerie, de politie, de brandweer, energiebedrijven en verschillende gemeenten hebben gisteren samengewerkt in een grootschalige actie tegen ondermijnende criminaliteit. Er werden bedrijven gecontroleerd in Hollandsche Rading, Loosdrecht en Hilversum.
Autobedrijven in Hollandse Rading in Hilversum en een agrarisch bedrijf in Loosdrecht werden gistermiddag onder de loep genomen. Bij de drie panden waren vermoedens van strafbare feiten, onduidelijke bedrijfsvoering en mogelijke overtredingen op het gebied van bestuurlijke zaken.
Volgens burgemeester Sjoerd Potters van gemeente De Bilt is de grote samenwerking uniek te noemen. "Dat doen we in heel Nederland, maar zeker in het midden van het land, waar criminele verbanden steeds meer macht naar zich toe proberen te trekken. Zij vormen op meerdere fronten een serieuze bedreiging voor de samenleving en het vertrouwen van de rechtsstaat."
Volgens de burgemeester is de autobranche kwetsbaar voor de onderwereld. "De overheid ziet dat criminelen er veelvuldig gebruik van maken. Met dit soort controles beschermen we ook de bonafide autobedrijven."
Tijdens de controle is er gekeken of de bewuste bedrijven of de panden worden gebruikt waarvoor ze zijn bedoeld volgens het bestemmingsplan en of de milieuschriften worden nageleefd. Ook werden de bedrijfsvoorraad, brandveiligheid, het gebruik van elektriciteit en verdachte activiteiten gecheckt. Het is nog niet bekend of er tijdens de contole iets strafbaars is aangetroffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.