Tien nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het RIVM meldt vandaag voor de provincie Utrecht geen nieuwe sterfgevallen vanwege COVID19. Wel zijn in onze regio de afgelopen 24 uur tien coronabesmettingen vastgesteld en zijn vier patiënten in het ziekenhuis opgenomen.
Het RIVM publiceert dagelijks gegevens over het officiële aantal positief geteste mensen. In Utrecht zijn nu 3871 besmettingen, 880 ziekenhuisopnames en 423 sterfgevallen gerapporteerd. De werkelijke aantallen liggen zeer waarschijnlijk hoger, omdat niet iedere patiënt op het coronavirus wordt getest.
Landelijk zijn de afgelopen 24 uur vier nieuwe sterfgevallen door het coronavirus gemeld. Daarmee komt het officiële dodental op 6057. De GGD'en in het land hebben negen nieuwe ziekenhuisopnames doorgegeven.
Het totaal aantal coronabesmettingen nam toe met 179. Het coronavirus is nu vastgesteld bij 48.640 mensen. Het aantal ziekenhuisopnames staat nu op 11.822.

TEST

Vandaag is de 100.000e coronatest afgenomen. Waar dat precies is gebeurd kan de koepel van GGD's niet zeggen, alleen dat de afspraak voor deze 100.000e test al afgelopen donderdag is gemaakt.
Op bijna tachtig locaties door heel Nederland kunnen mensen die milde verschijnselen van besmetting met het virus hebben, zich op afspraak en gratis laten testen. Ze kunnen daarvoor bellen met 0800-1202.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.