Buren geschokt door schietincident De Meern: 'Je weet nooit hoe het écht met iemand gaat'

© Michiel van Beers
DE MEERN - Bewoners van De Meern zijn diep geschokt nadat gisteravond laat een vrouw is doodgeschoten in een huis in de Marketentsterlaan. Het lijkt erop dat de bewoonster van het huis door haar ex is omgebracht.
Het dodelijke schietincident van gisteravond is het gesprek van de dag in de Marketentsterlaan. Bewoners van het hofje zijn met elkaar in gesprek over wat er is gebeurd. Velen van hen zeggen niet geslapen te hebben.
"Je kent iemand niet door en door", verzuchten drie vriendinnen die in de deuropening met elkaar staan te praten. Ze hebben niet geslapen en zijn in shock door de gebeurtenissen van gisteravond. Ze zaten maar een paar meter van het huis vandaan, buiten, want het was nog lekker weer, toen ze schoten hoorden.
''Ik hoorde ook nog een schreeuw van de vrouw nadat er geschoten is, ik heb haar laatste schreeuw gehoord", vertelt een van hen. Uit paniek zijn de vrouwen hun huis ingegaan omdat ze niet wisten wat er aan de hand was.

NOG KOFFIE GEDRONKEN

Een paar uur voor het incident, waarbij een man vermoedelijk zijn ex heeft doodgeschoten, hebben de vrouwen nog koffie gedronken met de man en het slachtoffer ook nog gezien. "Het waren normale mensen, je kent elkaar wel als buren en van hallo zeggen. Maar je weet niet hoe het echt met ze gaat.'' Volgens de buren woonde de man anderhalf jaar in het huis in De Meern, en was het stel vijf jaar samen.
Volgens de politie is de doodgeschoten vrouw 30 jaar oud. Er is een man opgepakt en de politie gaat uit van een incident in de relationele sfeer. Verder doet de woordvoerder geen mededelingen. Agenten zijn nog in de buurt aanwezig om verklaringen van buurtbewoners af te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.