RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorgen over naleving van coronamaatregelen in de horeca

UTRECHT - De veiligheidsregio's maken zich zorgen over de naleving van de coronamaatregelen in de horeca. Vooral binnen ontstaan problemen: mensen houden daar geen afstand of gaan lopen en staan, terwijl ze moeten zitten.

Op vrijdag- en zaterdagavond was het met name in de uitgaansgebieden van een aantal steden te vol en werd de onderlinge afstand van 1,5 meter zeker niet gehaald, zeggen de veiligheidsregio's.

Op meerdere plaatsen zijn boetes uitgedeeld en ook zijn enkele zaken gesloten. Of dit ook in Utrecht het geval is geweest, is nog niet duidelijk. Wel was het vrijdag- en zaterdagavond behoorlijk druk in de stad Utrecht. Vrijdag sloeg rond middernacht ook het weer om. Veel terrasgangers zochten daarom binnen een schuilplek.

REACTIE HORECA
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft ook gemerkt dat het slechter gaat met het opvolgen van de regels. Het draagvlak neemt bij ondernemers en gasten snel af, aldus KHN: "Het is niet meer uit te leggen dat de horeca nog steeds te maken heeft met deze verregaande restricties en het ondernemersvertrouwen is in een week tijd dan ook sterk gedaald. Horecaondernemers hebben er problemen mee dat er met twee maten wordt gemeten. De horeca is de enige branche die verantwoordelijk wordt gehouden voor de handhaving van de regels bij het publiek."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -