Voormalig tv-presentator Aad van den Heuvel (84) overleden

© ANP
LOENEN AAN DE VECHT - Aad van den Heuvel is overleden. De bekende tv-presentator en journalist uit Loenen aan de Vecht is 84 jaar geworden. Van den Heuvel, die al geruime tijd ziek was, is bekend van programma's als KRO's Brandpunt en Ook dat nog!
Van den Heuvel kwam eind jaren vijftig bij de KRO terecht. Vanaf 1960 werkte hij voor het actualiteitenprogramma Brandpunt. Van den Heuvel behaalde met zijn reportages tal van prijzen.
Hij was de laatste jaren ook vaak te gast op Radio M Utrecht. Zo was hij regelmatig te horen langs de Vecht in het programma Aan Tafel! van Conny Kraaijeveld.
Conny en Aad bij de Mijndense Sluis in 2010.
Conny en Aad bij de Mijndense Sluis in 2010. © Jaap Vermeulen

PROGRAMMA

Van den Heuvel was ook betrokken bij de opzet van nieuwe programma's. Zo begon hij in 1973 met een nieuwsachtig programma: De J.C.J. Van Speyk-show. Bovendien was hij jarenlang de presentator van de Alles is anders-show (1974 -1982).
Verder was Van den Heuvel ook eindredacteur en presentator van het populaire programma Ook dat nog!. In dit satirisch consumentenprogramma dat werd uitgezonden tussen 1989 en 2004 vormden Hans Böhm, Erik van Muiswinkel, Sylvia Millecam en Gregor Frenkel Frank het vaste team. Hij won hiermee in 1990 de Gouden-Televizierring.

KRO

De KRO maakt vandaag een extra uitzending waarin wordt teruggekeken op het werkzame leven van Van den Heuvel. De omroep wil hem en zijn werk zo eren.
"Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat onze oud-collega Aad van den Heuvel is overleden. Aad was betrokken, veelzijdig en gepassioneerd en bovenal een doorgewinterde journalist in alles wat hij deed voor de KRO. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe", aldus een woordvoerder van de omroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.