Utrechter overleden aan corona, achttien nieuwe besmettingen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In Utrecht is opnieuw een sterfgeval door COVID19 vastgesteld. De inwoner van de stad is een van de zes mensen die de afgelopen 24 uur aan het Nederlandse dodental zijn toegevoegd. In de provincie Utrecht zijn officieel 424 mensen overleden door een besmetting met het coronavirus.
Ook meldt het RIVM in de dagcijfers dat er achttien nieuwe besmettingen in de regio zijn ontdekt. Het aantal positieve tests staat nu op 3901. Het aantal ziekenhuispatiënten steeg met één persoon naar 880.
Het officieel vastgestelde dodental in Nederland is de afgelopen dag opgelopen naar 6065. Het aantal ziekenhuisopnames steeg landelijk naar 11.831. Het coronavirus is nu vastgesteld bij 48.948 mensen in Nederland, 165 meer dan gisteren.
Als altijd benadrukt het RIVM in Bilthoven dat de werkelijke aantallen waarschijnlijk hoger liggen. Niet iedere besmetting wordt met een test vastgesteld en geregistreerd. Ook blijven gegevens rond besmettingen en sterfgevallen soms langer dan een dag liggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.