6 en 2,5 jaar cel voor 'wildwest' Houten

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft in de Houtense schietpartij twee mannen veroordeeld tot celstraffen van zes en 2,5 jaar.
De zwaarste straf was voor een 28-jarige Utrechter. Hij zou vorig jaar maart in Houten gericht hebben geschoten op twee mannen uit Noordwijkerhout. Ze hadden ruzie gekregen over een partij wiet en lieten de twee slachtoffers zwaargewond achter. De schietpartij leek een wildwest-scène, omdat er rond de woning aan de Wegenbouw tientallen keren werd geschoten. Vanwege de complexiteit van de zaak duurde de inhoudelijke behandeling maar liefst vijf dagen.
Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd veroordeeld tot twee jaar en zes maanden gevangenisstraf, wegens het schieten op één andere persoon
Een 40-jarige man uit Utrecht werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij werd wel schuldig bevonden aan mishandeling en het hebben van een wietkwekerij. Hij kreeg hiervoor zes maanden gevangenisstraf.
Een 43-jarige man uit Noordwijkerhout werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij werd wel schuldig bevonden aan mishandeling, maar volgens de rechtbank gebeurde dit in een noodweersituatie. Hij kreeg daarom geen straf opgelegd.
Een 38-jarige man uit Utrecht werd eveneens vrijgesproken van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij kreeg wel twee maanden gevangenisstraf voor het hebben van een wietkwekerij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.