Kort nieuws: Hondenkop weer op de rails

AMERSFOORT - Het Utrechtse Spoorwegmuseum brengt de Hondenkop weer in stelling. De beroemde trein uit de jare nvijftig, met de grote neus, rijdt dit weekend enkele keren naar Hilversum en terug.
Het uitstapje is onderdeel van de internationale tentoonstelling On TraXs in het museum. Daarvoor zijn 30 modelbanen uit binnen- en buitenland verzameld.
* Polynorm in Bunschoten hoopt de werktijdverkorting voor het personeel met enkele weken te verlengen. Het bedrijf produceert onder meer auto-onderdelen en heeft zwaar te lijden onder de recessie. In december ging de fabriek al twee weken dicht en in januari werd tijdelijk werktijdverkorting ingesteld.
* Een 18-jarige man heeft in Amersfoort een spoor van vernieling getrokken door de wijk Kattenbroek. Hij had deuken geschopt in enkele auto's, ruiten ingegooid op de Count Basiestraat en een fiets tegen een bus gegooid. Op aanwijzen van getuigen kon de vandaal worden achterhaald, maar het waarom van zijn actie is nog een raadsel.
*In alle stilte is het gemeentehuis van Wijdemeren verhuisd. Dat was mogelijk door een grenscorrectie. Het gemeentehuis stond officieel nog in Hilversum, maar staat nu door een aanpassing van de gemeentegrenzen in Loosdrecht. Op 1 maart zal het nieuwe adres officieel worden aangepast.
*Fietshoofdstad Utrecht dreigt zijn titel te verliezen. GroenLinks wil dat Rotterdam in 2010 de fietshoofdstad van Nederland wordt. Aanleiding is de start van de Tour de France in de Maasstad. Op dit moment wordt in Rotterdam 25% van alle ritten per fiets afgelegd, in Utrecht is dat 40%. GroenLinks-raadslid Arno Bonte wil Utrecht de loef afsteken en in de komende twee jaar 30 miljoen euro investeren in fietsvoorzieningen.
* Bij een drugscontrole op het Stationsplein in Amersfoort zijn zeven verdachten aangehouden. De politie was getipt door enkele treinreizigers en besloot in burger een kijkje te nemen. Zo konden de zeven mannen op heterdaad worden betrapt en zijn 33 bolletjes drugs in beslag genomen.
* Op de Mariaplaats in Utrecht is een autokraker op heterdaad betrapt. Een dappere getuige hield de 21-jarige Utrechter aan en droeg hem over aan de politie. De autokraker is voor verhoor meegenomen naar het bureau.
* Op klaarlichte dag is in Amersfoort een minder valide bejaarde van haar tas beroofd. De 86-jarige vrouw liep met een rollator over de Bachweg toen ze werd ingehaald door twee fietsers. Zij gaven een schop tegen de rollator en gingen er lachend vandoor met de tas van de vrouw. De politie neemt de zaak hoog op.
* Fort Blauwkapel in Utrecht krijgt een kudde schapen. De bewoners van het Fort mogen de soort zelf uitzoeken. Ze hebben de keuze tussen de Kerry Hill- Suffolk en Zwartblesschapen. De schapen komen op het recreatieterrein van het fort, dat vorig jaar is geopend is. Op 18 april wordt bekend voor welk soort de bewoners hebben gekozen.
* De CDA-fractie in Leusden wil een megavlaggenmast langs de A28 zetten om de gemeente beter op de kaart te zetten. De mast van zo'n dertig meter moet een acht-meter hoge mast bij de entree van het dorp vervangen. Of dat lukt is de vraag, want eerder stak de provincie Utrecht al een stokje voor de opvallende toekan van Hotel Van der Valk, bij de snelweg.
* Utrechtse studentenkamers worden woensdagavond omgetoverd tot mini-theaters. De poezie-, muziek- en cabaretvoorstellingen zijn onderdeel van studentenkamerfestival Stukafest. Het festival werd eerder dit jaar al gehouden in andere Nederlandse studentensteden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.