Amersfoort voorbereid op NVU-demonstratie

AMERSFOORT - Amersfoort grijpt in bij elke uiting van discriminatie bij de demonstratie zaterdag van de Nederlandse Volks Unie.
Dat zegt het college op vragen van GroenLinks. De partij vindt de optocht van extreem-rechts een klap in het gezicht van de slachtoffers van Kamp Amersfoort.
De gemeente en politie hebben met de organisatie en afspraken gemaakt over de regels en route. De gemeente is wel bezorgd over een mogelijke confrontatie tussen rechtse en linkse actievoerders. Zonodig zal de politie hard ingrijpen met arrestaties.
Reactie via internet:
Justitie blijft de andere kant opkijken bij extreem rechts. Dit blijkt uit onderzoek van het Anne Frank Instituut en de Universiteit van Leiden. De achtste Monitor van 10 december 2008, geeft aan: 'Ook bij vervolging van extreem rechts laat justitie steken vallen. Als er sprake is van discriminatie of racisme kan justitie zwaardere straffen opleggen, maar dit gebeurt in de praktijk amper'. 'Als het al tot een onderzoek en arrestaties komt, is het ook nog de vraag of dat uiteindelijk tot vervolging leidt'.De neo-nazi's worden dus vanuit B en W komende zaterdag weinig in de weg gelegen in Amersfoort. Hopelijk denkt de bevolking anders over. Fascisme is moord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.