'Hond van Ondiep is persona non grata', maar Wesley Sneijder is niet onder de indruk van boze Ajaxfans

© RTV Utrecht
UTRECHT - Wesley Sneijder en de harde kern van Ajaxsupporters zijn met elkaar in onmin geraakt. De F-Side van Ajax verklaart Sneijder tot 'persona non grata boven de N201' en noemt hem en passant 'de valse hond van Ondiep'.
Sneijder lijkt niet onder de indruk van het bericht van de F-Side, zo blijkt uit een video op Instagram. Achter het stuur van zijn Porsche Panamera zingt Sneijder een vrolijk moppie mee met 'Als ik boven op de Dom sta' en hij zegt: "Ja jongens, N201 gepasseerd richting Amsterdam."
De Ajaxfans verwijten Sneijder te zijn vergeten dat hij bij de Amsterdammers een grote voetballer is geworden. "We droegen hem op handen en gunde hem alle successen van de wereld, en hoopte dat hij een grote ster in Europa zou worden. Dat werd ie", schrijft de F-Side.

'MENEER IS INEENS FC UTREG FAN'

Maar dan is zijn carriere bijna voorbij en gaat het mis volgens de Ajacieden. De nodige privé gebeurtenissen worden in herinnering gebracht en Sneijder gaat zich "bemoeien met zijn geboorte wijk Ondiep en die kut club die daar speelt. Ook is meneer Ineens FC utreg fan (sic)." Sneijder houdt tegenwoordig kantoor in de Galgenwaard en in dat kantoor hangen allerlei spullen die verwijzen naar zijn glorieuze carrière, maar er hangt geen enkele herinnering aan Ajax. En dat steekt de Ajaxfans.
Alsof dat nog niet erg genoeg is, kondigt Sneijder ook nog eens een afscheidswedstrijd aan in Utrecht en niet in Amsterdam en "als klap op de vuurpijl, schreeuwt hij voor de bekerwedstrijd tegen Ajax, we gaan ze sloooopuhhh, UUUUUtreg!!! Wat een minachting naar ons toe!!!" Die bekerwedstrijd eindigde overigens in een 2-0 overwinning voor FC Utrecht.
De groep Ajaxfans wenst Sneijder aan het einde van de brief nog wel succes in dit seizoen in Europa met FC Utrecht. Maar niet voordat ze hem eerst 'de tyfus' wensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.