RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselstein nog later aangesloten op vernieuwde tramlijn dan Nieuwegein en Utrecht

IJSSELSTEIN/PROVINCIE UTRECHT - De al uitgelopen werkzaamheden aan de trambaan van de SUNIJ-lijn zullen voor IJsselstein nog langer duren dan voor Nieuwegein en Utrecht. Volgens de laatste planning van de provincie zal de vernieuwing van de SUNIJ-lijn (Sneltram Utrecht Nieuwegein IJsselstein) pas op 25 oktober af zijn, terwijl in Nieuwegein en Utrecht reizigers op 21 september alweer met de tram kunnen.

Volgens gedeputeerde Arne Schaddelee komt dat door een latere levering van het nieuwe materieel uit Spanje vanwege corona. Een andere oorzaak zijn de problemen met een damwand in IJsselstein die voor nog meer vertraging zorgen. Het uitstel gaat gepaard met een flinke kostenoverschrijding van 21 miljoen euro, zo werd eerder al duidelijk.


Desalniettemin zegt de gedeputeerde dat de werkzaamheden heel erg voorspoedig lopen. Hij kan niet uitsluiten dat er nog meer uitloop komt door de werkzaamheden of ontwikkelingen rondom het coronavirus.

De IJsselsteinse wethouder Peter Bekker baalt van de extra vertraging. "Het vervangend busvervoer blijft rijden en het vooruitzicht dat er straks een tram rijdt waarmee we comfortabel en snel naar Utrecht kunnen reizen, is een pleister op de wond. We moeten met z'n allen nog even langer volhouden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -