Pamela regelt bloemenzee voor overleden opa: 'Een beetje uit de hand gelopen'

© Pamela Batenburg
WIJK BIJ DUURSTEDE - "Ik had nooit verwacht dat er zoveel reacties op mijn oproep zouden komen", vertelt Pamela Batenburg uit Wijk bij Duurstede. Afgelopen maandag overleed haar opa Maarten Toet in het ziekenhuis, na een kort ziektebed. Pamela en haar moeder zijn nog bij hem geweest, maar de medebewoners van het tehuis hebben door de coronamaatregelen hun geliefde medebewoner niet meer kunnen zien in de laatste fase van zijn leven.
Opa Maarten Toet.
Opa Maarten Toet. © Pamela Batenburg
Om hem een waardig afscheid te geven deed Pamela een oproep in een facebookgroep voor bewoners uit Utrecht, met de vraag of iemand een adres wist waar ze voor een laag bedrag een grote hoeveelheid bloemen kon kopen. Zo zouden de bewoners van het tehuis, die zelf te zwak zijn om naar de bloemist te gaan, toch een bloemetje op de kist kunnen leggen.
Op die oproep werd massaal gereageerd. "Het is echt een beetje uit de hand gelopen", vertelt Pamela. Ze heeft inmiddels al tientallen bossen in ontvangst mogen nemen. "Niet alleen mocht ik bij meerdere bloemisten voor de kostprijs bloemen komen ophalen, er zijn ook al flink wat mensen die uit eigen initiatief wat hebben gedoneerd. Als het zo doorgaat kunnen we misschien ook een echt rouwboeket kopen."
De jonge sociale ondernemer is geen onbekende binnen de facebookgroep. Afgelopen jaar startte ze al een inzamelingsactie om voor sinterklaas speelgoedpaketten samen te stellen voor kinderen uit arme gezinnen, een groot succes. Iemand schrijft als reactie op haar oproep "Jij hielp al zoveel kinderen, het is nu tijd om jou te helpen."
Pamela is zeer dankbaar voor de vele reacties, al zegt ze dat ze het vooral doet voor de bewoners van het tehuis, die het de afgelopen tijd niet makkelijk hebben gehad. Door haar oproep kunnen ze nu op kleurrijke wijze afscheid nemen van Maarten. Pamela: "Ik weet zeker dat mijn opa dit prachtig had gevonden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.