Raad neemt afscheid van Van Zanen in TivoliVredenburg (maar niet iedereen is welkom)

© Frank Emous, Femous Productions
UTRECHT - De Utrechtse raad gaat burgemeester Jan van Zanen uitzwaaien in TivoliVredenburg. Op dinsdag 30 juni neemt de stad afscheid van de burgemeester. Dat gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering in de grote zaal van TivoliVredenburg. In verband met de corona-maatregelen is niet iedereen welkom.
Tijdens de buitengewone vergadering zal de nestor van de raad, Peter van Corler, de scheidend burgemeester toespreken. Dat doet ook de commissaris van de koning Hans Oosters en collega-burgemeester Koos Janssen van Zeist. Ook zal Van Zanen zelf het woord voeren.
Aansluitend is er een receptie elders in het pand. Ook die bijeenkomst kent vanwege de corona-maatregelen slechts een beperkt aantal genodigden. Ook persoonlijke gasten van Van Zanen zijn niet welkom, tot verdriet van de scheidend burgemeester.
Op 1 juli wordt Van Zanen geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Den Haag. Utrecht moet op zoek naar een nieuwe burgemeester van de stad. Dit wordt dan de 331e. Wanneer dat proces in het openbaar gaat lopen, is nog niet bekend. Ook moet nog naar buiten komen of de stad een tijdelijke burgemeester krijgt en wie dat dan zou moeten worden.
De bijzondere raadsvergadering in TivoliVredenburg wordt live uitgezonden door de stadsomroep UStad en is ook via de website van RTV Utrecht te volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.