RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Noodweer raast over provincie Utrecht: straten blank, bomen om en drollen door de straat

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Op meerdere plekken in de provincie Utrecht hebben hevige regenbuien en onweer gisteravond voor overlast gezorgd.

Onder meer Oudewater, Montfoort, IJsselstein, Meerkerk en Nieuwegein werden getroffen. Straten stonden blank en op sommige plaatsen liep het water woningen en kelders in. "Eigenlijk zijn we vooral met dat laatste druk geweest", zegt Patricia van Trigt woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

Vanwege het grote aantal meldingen riep de VRU op om alleen te bellen bij acuut gevaar of grote overlast. "Bij ondergelopen kelders, kans op kortsluiting of uitval van elektriciteit bijvoorbeeld", aldus Van Trigt. "Zo konden we de mensen die echt meteen hulp nodig hadden, blijven helpen."

VRU-woordvoerder Patricia van Trigt over het noodweerIn Vianen stond een flinke laag water in de binnenstad. Ook het gemeentehuis zou waterschade hebben.


In De Meern brak een boom om op de Citroenkruid. De boom belandde op een geparkeerde auto die flink wat schade opliep.

 De brandweer moest in actie komen. De brandweer moest in actie komen. | Foto: 112mediautrecht

Door de hevige regenval stond de Milan Viscontilaan in De Meern van 'stoep tot stoep' vol met water. Doordat het riool de hevige regenval niet aan kon, werd de druk te hoog en begonnen verschillende putdeksels te drijven.

Ook in de binnenstad van Woerden kwam een straat vol met rioolwater te staan en dreven uitwerpselen door de binnenstad. Volgens winkeliers kwam het bij de wc weer omhoog borrelen. "In sommige gevallen hebben gemeenten ons geholpen met het doorspoelen van het riool. Dit heeft dan vooral ook even tijd nodig zodat het allemaal rustig weg kan lopen", aldus de woordvoerder van de VRU.

 Overlast in Woerden. Overlast in Woerden. | Foto: Egberts MediaHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -