RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Peter den Oudsten waarnemend burgemeester Utrecht: 'Bekwame en ervaren bestuurder'

UTRECHT - Peter den Oudsten is per 1 juli waarnemend burgemeester van Utrecht. Jan van Zanen is dan vertrokken naar Den Haag.

De 68-jarige Den Oudsten is PvdA'er en heeft veel bestuurlijke ervaring. Hij was eerder burgemeester van Meppel, Enschede en Groningen. Tijdens zijn ambtsperiode in die laatste twee gemeenten was hij ook voorzitter van de Veiligheidsregio, zoals Van Zanen ook in Utrecht is.

De benoeming door commissaris van de Koning Hans Oosters is tot stand gekomen na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Op 16 juli wordt de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld. Een benoemingsprocedure duurt doorgaans zes maanden. Tot er een nieuwe burgemeester is, staat Den Oudsten aan het roer in Utrecht.

De Utrechts wethouders zijn daar blij mee, laten ze weten in een gezamenlijke verklaring. "Wij zijn verheugd dat Peter den Oudsten per 1 juli start als waarnemend burgemeester van onze stad. Met Den Oudsten krijgt Utrecht een bekwame bestuurder met ruime ervaring. Dat is nodig, juist in deze onzekere tijd als gevolg van de corona-crisis. Wij zien ernaar uit om samen met de waarnemend burgemeester verdere invulling te geven aan de ambities van de stad."

Verschillende raadsleden heten Den Oudsten vast welkom en zijn blij met de keuze voor ervaring.
Cor Jansen, directeur Utrecht Marketing, is blij dat er snel is doorgepakt.


Ook Sjors FrŲhlich, collega-burgemeester in Vijfheerenlanden, ziet het wel zitten.


Inwoners zijn blij met de keuze voor ervaring.


Maar de naam Peter den Oudsten doet nog niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen...


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -