RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht koploper werkloosheid: vrees voor zeer grote krimp in horeca

UTRECHT - Ook in mei liet de coronacrisis duidelijke sporen achter op de arbeidsmarkt. Kijkend naar de tien grootste steden van Nederland steeg het aantal werkloosheidsuitkeringen in Utrecht het hardst met 8,8 procent ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

In de arbeidsmarkt regio Utrecht kwamen er 13.931 ww-uitkeringen bij. Dat is een stijging van 7,4 procent vergeleken met april. Landelijk steeg het aantal ww-uitkeringen vorige maand maand met 3,1 procent, van 292.000 naar 301.000.

Het aantal ww-ontvangers steeg minder hard dan in april, maar de piek moet nog komen. In de sectoren horeca en overige zakelijke dienstverlening gaat het UWV uit van een risico op 'zeer grote krimp' in de regio Midden Utrecht. "Van de horecawerknemers heeft 70 procent een flexibel contract. Bij werknemers in de overige zakelijke dienstverlening is dit percentage 48 procent. Flexibele arbeidskrachten lopen het grootste risico's hun baan te verliezen."

Het aantal ww-ontvangers steeg vorige maand in bijna driekwart van de gemeenten: 261 van de 355. Gekeken naar de tien grootste steden steeg het aantal uitkeringen na Utrecht het hardst in Almere (+ 6,9 procent) en Amsterdam (+ 6 procent).

Op onderstaande kaart vind je de percentages per gemeente in de provincie Utrecht.En dit is het landelijke beeld.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -