RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrijspraak voor verdachte van twee branden Amersfoorts seniorencomplex

AMERSFOORT - Op camerabeelden is twee keer te zien dat een 60-jarige man uit IJsselstein een fietsenstalling betreedt om er kort daarna weer weg te lopen. Even daarna is er brand in afvalcontainers in dezelfde ruimte. Dat is niet genoeg bewijs om de man te veroordelen, oordeelt de rechter.

De rechtbank vindt het opmerkelijk dat de man twee keer in de buurt van de containers is gezien vlak voor de branden, maar vindt het bewijs te dun voor een veroordeling. De branden ontstonden op 10 en 16 januari en hadden voor levensgevaar kunnen zorgen als ze niet op tijd waren geblust. De fietsenstalling hoort namelijk bij een seniorencomplex en veel bewoners zijn slecht ter been.

VRIJSPRAAK GEEN VERRASSING
De man woonde ten tijde van de branden zelf in het complex en zegt dat hij simpelweg afval weg aan het gooien was. De vrijspraak komt niet als een verrassing: de aanklager concludeerde eerder al dat er te weinig bewijs is tegen de man en dat niet met zekerheid is vast te stellen wat de oorzaak van de brand is.

Tijdens een vorige zitting zei de man: "Ook al ben ik niet verantwoordelijk, ik vind het heel erg voor de mensen wat er is gebeurd. Ik ben veel kwijtgeraakt door deze zaak: baan, huis, inkomen. Maar ik wil vooruit kijken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -