Water in Vianen stond dertig centimeter hoog na hevige regen: 'Ze beloven er steeds iets aan te doen'

© Rick van Zanten
PROVINCIE UTRECHT - Inwoners van Vianen hopen dat er snel iets aan de riolering wordt gedaan. De flinke regenval gisteravond heeft in de historische binnenstad haar sporen nagelaten. Bewoners en ondernemers hebben flinke waterschade.
Bij fystiotherapeut VianenFysio is tot diep in de nacht doorgewerkt om ervoor te zorgen dat patiënten vandaag hun oefeningen kunnen komen doen. Robbert Bakker vertelt: "Vannacht zijn we in de actie gegaan. We hebben eerst geprobeerd het water tegen te houden en alles droog te maken. Maar dat was helaas niet voldoende. Het kwam echt uit de grond." Het water stond uiteindelijk dertig centimeter hoog.

VLOER

Bij de fysiotherapeut hebben ze gelijk de vloer verwijderd omdat het vocht nergens heen kan. "Vannacht is de verzekering geweest, de brandweer is uitgerukt. En we kregen het advies om zo snel mogelijk de vloer eruit te halen."
Volgens Bakker is het niet de eerste keer dat er problemen zijn met wateroverlast. Bewoners en ondernemers geven dit al langer aan bij de gemeente. Bakker: "De putten worden weinig doorgespoten en de riolering is niet oke. Ik begrijp dat het al meer dan twintig jaar getouwtrek is. Ze beloven er steeds iets aan te doen, maar dat is tot nu toe niet gebeurd. Het is al een aantal keer mis gegaan en vannacht dus weer."

VOORSTRAAT

Bij de Pearl op de Voorstraat zijn ze vanmorgen druk met de dweil in de weer. In de winkel is er niets te zien, maar achterin het pand is het een waterballet. Volgens de ondernemer is het deze week al de tweede keer dat het water uit de wc omhoog komt.
Het water komt deze week voor de tweede keer uit de wc omhoog
Het water komt deze week voor de tweede keer uit de wc omhoog © RTV Utrecht / Caroline Geijsman

OPROEP

De Gemeente Vijfheerenlanden roept via sociale media de inwoners op om de problemen met het wateroverlast te melden. Aan deze oproep wordt op Facebook al flink gehoor gegeven. Inwoners van Vianen, maar ook van Leerdam laten weten last te hebben gehad van de hevige regenval.
Robbert Bakker gaat ook bij de gemeente aan de bel trekken. "In ons eentje maken we niet zoveel kans, maar de buurtbewoners hebben ook de kelders vol met water. We hopen met elkaar een vuist te kunnen maken en eindelijk iets te kunnen bereiken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.