Woerdenaar (43) gearresteerd vanwege internationale drugshandel

© 112mediaUtrecht
WOERDEN - De inval van de douane in Woerden van gisteren staat in direct verband met een groot internationaal drugsonderzoek naar cocaïnesmokkel. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
In een vrijstaande woning aan de Anna Lindhlaan werd woensdagochtend een 43-jarige man uit Woerden aangehouden. Het OM wilde toen alleen nog melden dat de inval verband hield met "een lopend onderzoek".
COCAÏNE
Dat onderzoek blijkt te gaan over grootschalige cocaïnesmokkel. In april werd bekend dat de politie in de haven van Rotterdam bijna 1500 kilo cocaïne had onderschept. De drugs zaten verstopt in containers met mangaanerts, afkomstig uit Brazilië.
Het OM zegt nu dat de partij cocaïne veel groter blijkt dan toen werd gemeld. In totaal is nu 3200 kilo cocaïne onderschept. De drugs waren zowel bestemd voor de Nederlandse als Belgische markt.
Naar aanleiding van de drugsvondst werden in april al vier mannen aangehouden in een loods in Best en een vijfde man in Rotterdam. Ze kwamen allemaal uit het buitenland.
BELGIË
Het onderzoek naar de drugshandel is overigens in handen van de Belgische autoriteiten. Op hun verzoek werd woensdag een inval gedaan in de woning in Woerden. De man die daarbij is aangehouden wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne en lidmaatschap van een internationaal vertakt drugsnetwerk.
Ook in België zijn woensdag zes aanhoudingen verricht. Een 77-jarige man uit Knokke-Heist geldt als hoofdverdachte in de smokkelzaak. De man uit Woerden zal naar verwachting binnenkort aan België worden overgeleverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.