RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bouw Wonderwoods bij Jaarbeursplein Utrecht kan bijna beginnen


UTRECHT - Het nieuwbouwproject Wonderwoods bij het Jaarbeursplein in Utrecht is weer een stap dichterbij. De gemeente Utrecht heeft de uitgifteovereenkomst ondertekend, waarin de voorwaarden voor het gebruik van de grond staan omschreven. Gisteravond werd al ingestemd met het bestemmingsplan.

In Wonderwoods is plaats voor 410 huur- en koopwoningen, waaronder 60 middenhuurwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoren, horeca en kleinschalige winkels. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage. Het project baart opzien omdat een van de torens een 'verticaal bos' heeft, dus beplanting op balkons en aan de gevels. Ook komen er daktuinen met bomen.

De hoogste toren met het verticale bos komt tegenover het Beatrixgebouw aan de Croeselaan. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis wordt volgens de gemeente juist groen van binnen.

KRITIEK
Vorige maand debatteerde de gemeenteraad nog over het gebrek aan sociale woningen in Wonderwoods. Met name de SP en de PvdA maakten zich er boos over. Eerder was namelijk afgesproken dat in het Stationsgebied een vast percentage van 20 procent van de huizen bestemd zou zijn voor huurders met een kleine portemonnee.

Bekijk de reportage van vorige maand:

Utrechtse politiek chagrijnig over gebrek aan sociale huur in Wonderwoods


Ook waren er zorgen over het onderhoud van het groen: meerdere politieke partijen zijn bang dat de vegetatie het niet gaat overleven en eisten daarom een goed onderhoudsplan.

De bouw van Wonderwoods start naar verwachting in september. Daardoor kunnen de torens ook eerder in gebruik genomen worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -