Meer bezoek dan ooit voor Maria in coronatijd

De Lourdesgrot in Driebergen.
De Lourdesgrot in Driebergen. © RTV Utrecht
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Verscholen in de bossen bij Driebergen staat een Lourdesgrot. Jarenlang was de grot in slechte staat en Maria was verdwenen. Maar een paar jaar geleden is de grot in ere hersteld en trekt het in de coronatijd meer bezoekers dan ooit.
De grot is gebouwd rond 1900, toen een groep priesterstudenten de grot bouwden van 3000 kilo misbaksels, bakstenen die kromgetrokken zijn tijdens het bakken. De Maria van toen verdween toen het seminarie sloot in 1968.
De nieuwe Maria deed in 2016 haar intrede en is een kopie van het Mariabeeld in Lourdes, vandaar de naam Lourdesgrot. En de Heilige Maria is populairder dan ooit in coronatijd, volgens vrijwilliger Jaap Holwerda. Dan komt ook doordat veel kerken nu gesloten zijn.
In het RTV Utrecht-programma Route C neemt Jaap ons mee voor een rondleiding:
Route C is het nieuwe cultuurprogramma van RTV Utrecht. De mooiste cultuurverhalen in de breedste zin uit alle streken van onze regio. Het is vanaf 21 juni te zien. De eerste uitzending is om 08.25 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. Naast het televisieprogramma vind je de verhalen ook terug in de app en op de website van RTV Utrecht. Zodra het programma is uitgezonden, kan het hier teruggekeken worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.