Instellingen

Feest! Want Nijntje is vandaag jarig, ze is 65 jaar geworden

Nijntje is 65 jaar
Nijntje is 65 jaar © RTV Utrecht
UTRECHT - Dick Bruna kan het helaas niet meer meemaken, maar het is feest in Utrecht want Nijntje is vandaag jarig! En dat wordt onder meer gevierd gevierd met een bijzondere tentoostelling in het Centraal Museum in Utrecht. Ook in Bibliotheek Neude zijn festiviteiten met een babyconcert, films en dansen voor peuters en kleuters en er wordt voorgelezen.
Vorig jaar heeft het bedrijf Mercis, dat de rechten op Dick Bruna's ontwerpen beheert, studenten van diverse kunstacademies en mode-opleidingen uitgedaagd om een outfit voor Nijn te ontwerpen. Het resultaat is 86 pluchen Nijntjes in een nieuw jasje.
De tentoonstelling is nog tot september te zien. Voor de festiviteiten in de bieb moeten bezoekers reserveren.
Nijntje 65 jaar
Route C is het nieuwe cultuurprogramma van RTV Utrecht. De mooiste cultuurverhalen in de breedste zin uit alle streken van onze regio. Het is vanaf 21 juni te zien. De eerste uitzending is om 08.25 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. Naast het televisieprogramma vind je de verhalen ook terug in de app en op de website van RTV Utrecht. Zodra het programma is uitgezonden, kan het hier teruggekeken worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.