RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nijntje is 65, maar ze mag nog lang niet met pensioen: 'Nijntje is still going strong'


UTRECHT - Nijntje wordt dit weekend 65 jaar. En dat is onder andere voor het Centraal Museum en het Nijntje Museum een feestje waard. In het Centraal Museum is een tentoonstelling te zien waarbij 86 Nijntjes zijn aangekleed door jonge ontwerpers. Studenten van vijf internationale academies van mode, design en kunst hebben van de konijnen een kunstwerk gemaakt.

Nijntje mag nog niet met pensioen.


 86 nieuwe outfits voor Nijntje, ontworpen door jonge kunstenaars van internationale academies van mode, design en kunst 86 nieuwe outfits voor Nijntje, ontworpen door jonge kunstenaars van internationale academies van mode, design en kunst | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

NIJNTJE IN DE STAD
De afgelopen jaren is Nijntje in het straatbeeld van Utrecht steeds zichtbaarder geworden. Volgens vormgever Peter Jacobs gaat dat de komende jaren alleen maar toenemen. Hij werkt bij boekhandel Broese en ziet hoe populair de boekjes van het konijn zijn bij Utrechters maar ook bij toeristen.

"Zeker als het toeristenseizoen weer aantrekt, dan zul je zien dat mensen naar die plekken toe trekken. Mensen genieten bijvoorbeeld van het stoplicht, de beelden in de stad en het Nijntje Pleintje. En er komen vast weer nieuwe evenementen waar Nijntje voor ingezet wordt", denkt Jacobs.

 Het verkeerslicht aan de Lange Viestraat is een populaire toeristische attractie in Utrecht Het verkeerslicht aan de Lange Viestraat is een populaire toeristische attractie in Utrecht | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

De Utrechtse Brun Conradi vindt dat Nijntje wel wat meer aanwezig mag zijn in de stad. "Het Nijntje Pleintje is heel subtiel. Er staan wel wat beelden van Nijntje in de stad, maar wat mij betreft mag dat wel wat meer zijn."

POPULAIR
Nijntje mag dan 65 zijn, bij de jonge kinderen blijft het konijn populair. Volgens Yolanda van den Berg, conservator Centraal Museum, stijgen nog ieder jaar de bezoekersaantallen van het Nijntje Museum.

Voor veel mensen klinkt '65' nog als de leeftijd waarop gedacht wordt aan het pensioen, maar dat geldt niet voor het konijn. Jacobs: "Nijntje mag nog niet met pensioen. We hebben ook knuffels van Nijntje met nieuwe pakjes, en in corduroy-uitvoering. Dus op die manier gaat ze toch met de tijd mee. Maar ze blijft eeuwig bestaan. Ze is 65 Jaar en still going strong", besluit hij.

 Nijntje ligt ook prominent in de nieuwe boekenwinkel van Broese Nijntje ligt ook prominent in de nieuwe boekenwinkel van Broese | Foto: RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Ook de Utrechtse Brun vindt dat Nijntje niet met pensioen kan. "Nijntje blijft altijd voortleven want Nijntje is iets dat in ons hart zit. Pensioen of geen pensioen, Nijntje wordt nooit ouder."

Zondag kunt u meer zien over de tentoonstelling in het Centraal Museum in het RTV Utrecht cultuurprogramma Route C.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -