Werkspoorkathedraal krijgt megaterras: 'Iedere week een ander Utrechts café'

© RTV Utrecht / Eva Hageraats
UTRECHT - Op het werkspoorterrein in Utrecht komt een 'wisselterras'. Horecaondernemers uit de stad zonder terras slaan de handen ineen en lossen elkaar daar af. Café De Nieuwe Dikke Dries bijt het spits af.
Het is de bedoeling dat er elke week een nieuwe horecaondernemer gebruik maakt van het terras aan de Tractieweg. Initiatiefnemers zijn Bob Scherrenberg, hij is de eigenaar van het gebied, evenementenbureau Triomf en Eric Odenwald van brouwerij De Leckere. De concurrentie in de stad is normaal gesproken groot, maar dat is nu niet meer van belang.
"Er zijn 160 plekken op 1,5 meter van elkaar ontwikkeld"
"Er zijn 160 plekken op 1,5 meter van elkaar ontwikkeld" © RTV Utrecht / Eva Hageraats

EVENEMENT

Het wisselterras moet onder meer een steun in de rug zijn voor een aantal café-eigenaren die geen of een klein terras hebben en gebukt gaan onder de coronamaatregelen. De plek waar het 'mega-terras' moet komen is een braakliggend stuk grond bij de werkspoorkathedraal, maar als het terras donderdag open is ga je daar niks meer van merken verzekert Eric Odenwald. "Dichterbij een evenement kom je deze zomer niet."
"Voor de Werkspoorkathedraal en naast het Werkspoorcafé komt een heel groot terras en daar hebben we 160 plekken op 1,5 meter van elkaar ontwikkeld", zegt Odenwald. "En er zijn leuke activiteiten die binnen de coronaregels mogen: een jeu-des-boulesbaan, een tafeltennistafel... Zo is er tot en met september van alles te doen."

TIJD OM TE DELEN

Voor ondernemers zonder terras zijn het extra zware tijden: door de coronamaatregelen kunnen ze in het beste geval maximaal dertig gasten tegelijk bedienen. "Het is echt heel erg wat er gebeurt en dit is een tijd om te delen", zegt Odenwald. "Het is voor geen enkele ondernemer goed als het met de horeca in Utrecht niet goed gaat."
"Er zijn leuke activiteiten die binnen de coronaregels mogen"
"Er zijn leuke activiteiten die binnen de coronaregels mogen" © RTV Utrecht / Eva Hageraats
"We hebben elke week een 'terrastake-over'", aldus Odenwald, "en binnen in de kathedraal zelf hebben we elke week een cateraar die voor dertig man gaat koken.
De Utrechtse cafés mogen sinds 1 juni weer open maar rooskleurig is de situatie nog niet:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.