RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorgen om toename jongerenoverlast in Utrecht sinds coronacrisis

UTRECHT - Het aantal meldingen van overlast door jongeren in de gemeente Utrecht is in coronatijd toegenomen. Dat meldt het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. De politie en het jongerenwerk zijn bezorgd over de komende zomerperiode.

Vanwege aangepaste schoolroosters en het verliezen van bijbaantjes hebben jongeren minder dagbesteding. Omdat veel vakanties dit jaar niet zullen doorgaan, is de verwachting dat jongeren veel meer op straat zullen zijn dan voorgaande jaren.

De gemeente baseert het aantal meldingen op basis van de cijfers van voorgaande jaren. Om wat voor een incidenten het gaat, schrijft het stadsbestuur niet.

"Er is een gezamenlijke inzet nodig om jongeren een alternatief te bieden voor het hangen op straat", schrijft het college. De gemeente, politie, jongerenwerk en het buurtteam werken daarom aan het realiseren van extra activiteiten voor jongeren. Ook proberen ze meer contact te houden met de jongeren.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -