IN BEELD: Boten zijn populair in tijden van corona

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Nu veel mensen hun meivakantie door de vingers zagen glippen en ook de zomervakantie nog onzeker is, is een boot kopen steeds meer in trek. Dat is ook goed te merken in de jachthaven van Spakenburg. Daar is het dringen om een ligplek te bemachtigen.
Klaas en Annemarie Bos uit Bunschoten hebben een boot gehuurd.
Klaas en Annemarie Bos uit Bunschoten hebben een boot gehuurd. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
Klaas en Annemarie Bos uit Bunschoten hebben een boot gehuurd. Ze liggen aangemeerd in de jachthaven van watersportvereniging De Eendracht en hebben zicht op het kantoor van de havenmeester. De kade waaraan de boot ligt, is met rood-wit lint afgezet. "Maar we mogen hier staan hoor", lacht Klaas.
Het stel kent de havenmeester. "We komen net uit Elburg", vervolgt Klaas. "Daar was het heel erg druk." Beiden beamen dat het drukker is op het water dan andere jaren. "En dan moet het hoogzeizoen nog beginnen", verzucht Annemarie.
In de jachthaven van watersportvereniging De Eendacht is geen plekje meer vrij.
In de jachthaven van watersportvereniging De Eendacht is geen plekje meer vrij. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
Verderop treft Dennis Overliese de laatste voorbereidingen om het water op te gaan. Onlangs kocht hij zijn boot. "Dat was niet zo moeilijk, maar vind maar eens een ligplek." Hij had geluk. Zijn zwager had al een plekje in de jachthaven en die kon hij overnemen. "Anders was het nooit gelukt. Er zit een flinke wachttijd op zo'n ligplek."
Dennis Overliese is sinds kort de trotse eigenaar van deze boot.
Dennis Overliese is sinds kort de trotse eigenaar van deze boot. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
Die goede botenverkoop komt voor velen als een verrassing. De gedachte was dat alle coronamaatregelen voor slechte cijfers zouden zorgen, maar het omgekeerde blijkt het geval. Meerdere bootverkopers zien een run op occasions tot 20.000 euro.
De jachthaven van watersportvereniging De Eendracht in Bunschoten-Spakenburg.
De jachthaven van watersportvereniging De Eendracht in Bunschoten-Spakenburg. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
Arie Bos is inmiddels toe aan zijn derde boot. De 50-jarige Bunschoter kocht zijn eerste exemplaar toen hij 19 jaar oud was. Daar heeft hij twintig jaar mee gevaren. "Gelukkig hebben wij een ligplek maar om me heen hoor ik dat het lastig is. Het is hier altijd wel druk, al valt het vandaag mee omdat het zondag is. Ik begrijp goed dat mensen in deze coronatijd een boot kopen."
Arie Bos is inmiddels toe aan zijn derde boot. Zijn eerste kocht hij toen hij 19 jaar oud was.
Arie Bos is inmiddels toe aan zijn derde boot. Zijn eerste kocht hij toen hij 19 jaar oud was. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.