Alternatieve Nacht van de Vluchteling haalt bijna kwart miljoen op

De livestream op 20 juni
De livestream op 20 juni © Stichting Vluchteling
UTRECHT - Tijdens de elfde Nacht van de Vluchteling is tot nu toe ruim 240.000 euro opgehaald. De actie ging dit jaar anders dan normaal. Dit jaar werd niet in één nacht gewandeld, maar liepen deelnemers de afgelopen weken al hun afstand.
Bij eerdere edities liepen duizenden deelnemers 's nachts 40 kilometer om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen. De 'alternatieve' nacht werd gisteravond afgesloten met een livestream.
Bij elkaar liepen volgens de organisatie duizenden mensen gezamenlijk 100.000 kilometer. Zo haalden ze geld op. Deelnemers en sponsoren konden hun voortgang bijhouden in een speciale app.

PEPTALK

In plaats van een finish in één van de tien deelnemende steden, gaven ambassadeurs van Stichting Vluchteling een peptalk aan de deelnemers die gisteravond nog hun laatste kilometers wilden lopen.
In Amersfoort was dat radio-dj Igmar Felicia en in Utrecht stond acteur Waldemar Torenstra klaar. Normaal zijn Utrecht en Amersfoort twee van de tien steden waar de Nacht van de Vluchteling plaatsvindt.
Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan noodhulp aan vluchtelingen, zoals medicatie, voedsel en onderdak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.