RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoge Raad doet vandaag uitspraak in zaak Anne Faber

DEN DOLDER - De Hoge Raad doet vandaag uitspraak in de zaak tegen Michael P., de man die is veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber uit Utrecht.

Het gerechtshof in Arnhem heeft P. vorig jaar in hoger beroep 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. P. (30) en zijn advocaten vinden dat het hof te weinig rekening heeft gehouden met de hardhandige manier waarop de politie hem heeft aangepakt bij zijn arrestatie.


VERDWIJNING
Anne Faber (25) verdween op 29 september 2017 tijdens een fietstocht in het gebied tussen Soest en Den Dolder. De verdwijning leidde tot een grootscheepse zoektocht. Door een DNA-spoor op de gevonden jas van het slachtoffer kwam de veroordeelde zedendelinquent P. als verdachte in beeld. Hij zat in die periode in een kliniek in Den Dolder het laatste deel van een straf uit voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes in 2010.

Bij zijn arrestatie pakte de politie P. stevig aan, omdat Faber toen nog spoorloos was en de mogelijkheid bestond dat zij nog in leven zou zijn. Op aanwijzing van P. werden haar stoffelijke resten gevonden in een door P. gedolven graf nabij Zeewolde.

KRITIEK
Het Arnhemse hof had wel kritiek op de manier waarop P. is aangehouden, maar vond strafvermindering niet nodig. In zijn advies aan de Hoge Raad schrijft de advocaat-generaal dat het hof niet goed genoeg heeft uitgelegd waarom niet. Daarom zou de zaak op dit punt opnieuw moeten worden beoordeeld, maar voor het overige kan de veroordeling van P. gehandhaafd blijven, meent de advocaat-generaal.

De Hoge Raad is niet gebonden aan het advies.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -