RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hulp voor Utrechters die door coronacrisis financiële problemen hebben

UTRECHT - Door de coronacrisis zijn veel Utrechters in de financiŽle problemen gekomen. Speciaal voor hen organiseert welzijnsorganisatie U Centraal vanavond een online bijeenkomst.

"We hebben nog geen definitieve cijfers, maar we weten wel dat mensen door de coronacrisis hun baan zijn verloren of dat er zzp'ers zijn die geen opdrachten meer hebben, terwijl hun uitgaven wel doorgaan", vertelt consulent Rob Bongaerts van U Centraal. Hij merkt dat mensen het vervolgens lastig vinden om hulp te zoeken. "De mensen die nu geraakt worden, behoren vaak tot een groep die deze problemen niet kent. We hopen toch dat die mensen hulp zoeken."
De coronacrisis laat duidelijke sporen achter op de arbeidsmarkt, zo werd vorige week al bekend. Kijkend naar de tien grootste steden van Nederland steeg in mei het aantal werkloosheidsuitkeringen in Utrecht het hardst met 8,8 procent ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. TIPS
Tijdens de 1,5 uur durende sessie krijgen Utrechters tips. "Het kan bijvoorbeeld zijn dat door de inkomensterugval iemand recht heeft op huur- en zorgtoeslag zonder dat die persoon het weet. Wij gaan met de mensen kijken waar ze recht op hebben en we leggen uit hoe ze dat kunnen aanvragen."

In de nazorg gaat U Centraal ook in op de persoonlijke situatie van mensen. "Dat doen we ook voor mensen die bijvoorbeeld langdurig ziek zijn of die door een andere reden een hoop inkomen verliezen. We weten dat dat werkt en dat mensen dan toch weer snel geholpen zijn", aldus Bongaerts.

Er zijn nog plaatsen voor vanavond en aanmelden kan via de website van U Centraal. Op 7 juli wordt een nieuwe sessie georganiseerd.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -