Kopstuk cocaïnewereld opgepakt, huiszoekingen in Rotterdam en De Meern

© Pixabay
DE MEERN - In een groot drugsonderzoek heeft de politie gisteren negen woningen in Rotterdam doorzocht en één in De Meern. In een van de Rotterdamse woningen is daarbij een 48-jarige man opgepakt. Hij staat bekend als een kopstuk in de cocaïnewereld.
Het OM beschuldigt de man ervan een grote leidinggevende rol te hebben bij het opdracht geven en het regelen van de invoer van grote partijen cocaïne. Dat zou gebeurd zijn in 2015 en 2016. Het zou gaan om een hoeveelheid van ruim 1000 kilo via de haven van Antwerpen. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij de invoer van bijna 3800 kilo cocaïne via de Rotterdamse Haven.

HUISZOEKINGEN

Bij de doorzoekingen zijn onder meer een Mercedes, meerdere smartphones, waardevolle goederen en een vuurwapen in beslag genomen. Ook lagen er tienduizenden euro's in de woningen, waaronder 15.000 euro in een champagnekoeler.
De woning waar de verdachte werd aangetroffen, stond verder vol met dure drank, waaronder kostbare cognacs en champagneflessen van duizenden euro's per stuk. Ook werd een pgp-toestel in beslag genomen. Criminelen gebruiken deze telefoons doorgaans om versleutelde berichten te kunnen versturen.
Wat er in de woning in De Meern is aangetroffen, heeft de politie niet bekendgemaakt.
COCAÏNE
Tijdens de cocaïnevondst in 2015 en 2016 waren er ook al aanhoudingen die tot veroordelingen hebben geleid. Nadat veiliggestelde pgp-data was onderzocht, begon eind 2018 een nieuw onderzoek naar twee nieuwe cocaïne-importen. In dat onderzoek kwam de gearresteerde Rotterdammer in beeld.
De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.