Nijntje dit jaar op kinderpostzegels

© Kinderpostzegels.nl
UTRECHT - Op de kinderpostzegels van dit jaar staat het Utrechtse konijn Nijntje. De jaarlijkse actie zet zich dit keer in voor de tienduizenden kinderen in ons land die in een benarde thuissituatie leven en te maken hebben met armoede of verslaving.
Door de coronacrisis is de situatie van deze groep kinderen nog schrijnender geworden. Op dit moment woont één op de vijftien kinderen in Nederland in een onveilige situatie, gemiddeld twee kinderen per schoolklas. Zij hebben thuis dagelijks te maken met ernstige problematiek, zoals huiselijk geweld, verwaarlozing, armoede of verslaafde ouders, aldus Stichting Kinderpostzegels.
Met Nijntje op de postzegels wil de stichting Kinderpostzegels een prettig gevoel van veiligheid aan deze kinderen geven. In september gaan leerlingen van groep 7 en 8 weer langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen.
Dit jaar bestaat Nijntje 65 jaar. Het RTV Utrecht-programma Route C besteedde daarom afgelopen weekend aandacht aan het beroemde konijn van Dick Bruna.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.