RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moordenaar Anne Faber krijgt strafvermindering door fouten tijdens aanhouding

DEN DOLDER - De Hoge Raad heeft besloten de gevangenisstraf van Michael P. met vier maanden te verminderen. Reden voor de strafvermindering zijn de fouten die zijn gemaakt tijdens de aanhouding. De nieuwe straf komt nu neer op een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 27 jaar en acht maanden en tbs.

Tijdens de aanhouding van P. is geweld gebruikt, werd hij bedreigd met het inzetten van een politiehond en is hij niet op zijn zwijgrecht gewezen. P. liep een breuk op aan zijn schouder. Het gerechtshof oordeelde eerder al dat de rechten van Michael P. werden geschonden, maar vond niet dat de rechten op een eerlijk proces werden geschonden en zag daardoor geen reden om de straf te verlagen. De Hoge Raad oordeelt nu dat er ten onrechte geen strafvermindering is toegepast door de fouten rondom de aanhouding.

De hoogste rechter in Nederland heeft besloten om de uitspraak zelf te verlagen en niet terug te sturen naar het gerechtshof. Als reden noemt de rechter daarvoor de aard en straf van het misdrijf en het belang van de nabestaanden van Anne Faber en de samenleving om een einde te maken aan de zaak.

Michael P. werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens P. (30) is er te weinig rekening gehouden met de hardhandige manier waarop de politie hem heeft aangepakt tijdens zijn arrestatie.

Het hof uitte toen wel kritiek op de manier waarop P. op 9 oktober 2017 werd aangehouden. Op dat moment was Anne Faber nog niet gevonden. Twee dagen later werd het lichaam van Faber, op aanwijzingen van Michael P., gevonden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -