RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Strafverlaging Michael P. is 'klap in het gezicht' voor familie Anne Faber

DEN DOLDER - De familie van Anne Faber heeft gereageerd op de uitspraak van de Hoge Raad waarin de straf van Michael P. met vier maanden wordt verminderd. De familie heeft "met ontsteltenis" de uitspraak aangehoord en schrijft: "Gezien het onvoorstelbaar grote leed dat deze man heeft veroorzaakt en het grote gevaar dat Michael P. is en zal blijven voor de samenleving, ervaart de familie elke dag strafvermindering als een klap in het gezicht."

De raad geeft P. strafvermindering omdat de politie hem in oktober 2017 hardhandig heeft aangehouden, hij brak daarbij een schouder. Volgens de politie was dat nodig, omdat toen de kans bestond dat Anne Faber nog in leven was.

"De hardhandige aanhouding van P., de reden voor de strafvermindering, had alles te maken met het vinden van zijn DNA op Annes jas, de gruwelijke daden die hij eerder pleegde en het feit dat Anne mogelijk nog in leven was", aldus de familie van Faber in de verklaring. "Deze omstandigheden zouden bepalend moeten zijn om geen strafvermindering te geven." Volgens de familie biedt de wet die ruimte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -