RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Restaurant aan Oudegracht breidt uit met drijvend terras: 'Dit is ons redmiddel in coronatijd'


UTRECHT - Wisselterrassen, megaterrassen, pop-up terrassen: horeca-ondernemers hebben het zwaar en verzinnen steeds weer nieuwe manieren om ook in coronatijd genoeg gasten te kunnen ontvangen. American Steakhouse Broadway aan de Oudegracht heeft de werf sinds vandaag uitgebreid met een drijvend terras. "Capaciteit: 1500 kilo pré-dinner gewicht", grapt het restaurant.

 Het nieuwe terras op de gracht Het nieuwe terras op de gracht | Foto: American Steakhouse Broadway

Vanmorgen zijn vijf pontons van 2,10 meter breed met een vrachtwagen naar Utrecht gereden en daarna over het water naar het restaurant gebracht. Broadway-eigenaar Onno Zwart is dolblij met zijn uitbreiding. "Ik heb er ineens twintig zitplaatsen bij. Dit is voor ons een redmiddel in coronatijd."

 'Operatie ponton' 'Operatie ponton' | Foto: American Steakhouse Broadway

Toen duidelijk werd dat horeca-ondernemers terrasuitbreiding konden aanvragen, heeft Zwart dat meteen gedaan. Het bleek een missie van de lange adem. "Maar het is gelukt: we hebben nu een vergunning voor vier maanden van zowel het waterschap als de gemeente."

 De eerste gasten. De eerste gasten. | Foto: American Steakhouse Broadway

Zwart heeft naar eigen zeggen zo'n 13.000 euro geďnvesteerd en is vooralsnog de enige met een drijvend terras. "Ik denk dat sommige collega's aan de werf wel met enige jaloezie naar ons kijken."

Drijvend terras op de Oudegracht


Eerder deze week werd bekend dat er een groot wisselterras komt bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Horeca-ondernemers zonder terras lossen elkaar daar af. Daarnaast zijn er twee nieuwe stadsstranden met tijdelijke terrassen bij Villa Jongerius en bij DEMKA en zijn er door de ruimere regels diverse 'nieuwe' terrassen in de binnenstad.

Maar lang niet alle initiatieven krijgen groen licht. Zo werd vorige maand geen vergunning verleend voor een rotonde-terras in de Utrechtse binnenstad.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -