RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronacijfers: afgelopen twee weken 165 besmettingen in provincie

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn sinds 9 juni 165 nieuwe COVID-19 besmettingen gemeld. De afgelopen twee weken zijn vier patiŽnten in het ziekenhuis opgenomen en eveneens vier personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Tot vorige week meldde RTV Utrecht dagelijks het aantal besmettingen, ziekenhuisopnnames en sterfgevallen in onze provincie. Vanaf deze week melden we elke dinsdag de cijfers van de afgelopen twee weken.

Wij hebben hiervoor gekozen omdat in deze fase van de pandemie deze cijfers een beter en overzichtelijker beeld geven van hoe het coronavirus zich ontwikkelt. Wij kiezen daarbij bewust voor de dinsdag omdat het RIVM die dag het meest complete beeld heeft.

Daarmee komt het totaal aantal bevestigde besmettingen sinds de uitbraak van het coronavirus op 3977 personen in de provincie. In totaal werden 883 provinciegenoten in het ziekenhuis opgenomen. 425 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.LANDELIJK
In heel Nederland werden de afgelopen twee weken 1780 nieuwe coronabesmettingen gemeld. In de ziekenhuizen werden in die periode 27 patiŽnten opgenomen. 47 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Als altijd benadrukt het RIVM in Bilthoven dat de werkelijke aantallen waarschijnlijk hoger liggen. Niet iedere besmetting wordt met een test vastgesteld en geregistreerd. Ook blijven gegevens rond besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen soms langer dan een dag liggen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -