RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zwembad De Koet in Kockengen, al 25 jaar gedragen door de gemeenschap


PROVINCIE UTRECHT - Wie een kwart eeuw geleden had gezegd dat een zwembad in Kockengen een succesvolle onderneming zou kunnen zijn, was voor gek verklaard. Midden jaren '90 wil de gemeente het noodlijdende bad sluiten: te weinig bezoekers en te hoge kosten.

Maar bekende Kockenees Adrie de Lange wil het zwembad wel overnemen. Hij biedt stoutmoedig 1 gulden voor het bad en het terrein eromheen. "Ik vind zwemmen zelf afschuwelijk. Moet je in zo'n smerig klein hokje, waar je amper in past en dan zo'n klein zwembroekje aan. Het water is ook altijd te koud."

Zwembad De Koet in Kockengen bestaat 25 jaar


BUITEN LEREN ZWEMMEN
Toch vindt De Lange het belangrijk dat Kockengen een zwembad behoudt. "Kinderen moeten kunnen leren zwemmen in hun eigen omgeving. En ik ben ervan overtuigd dat dat het beste kan in een buitenbad."

Er zijn in twee dagen ruim 750 abonnementen verkocht. Dus er was geen twijfel om voor ze open te gaan"
Ronald Schalkwijk, medewerker De Koet

De Lange zet de schouders eronder en regelt dat een grote groep vrijwilligers het bad draaiende houdt. En nu houdt De Koet dus al 25 jaar het hoofd boven water. Een prestatie van formaat die vooral veroorzaakt wordt doordat de gemeenschap van het kleine Kockengen het bad massaal steunt. Zo'n beetje elke ondernemer in Kockengen is donateur van het zwembad, iedereen doet een duit in het zakje.

ABONNEMENTEN KOPEN
Tijdens deze coronatijd, als De Koet veel minder mensen mag ontvangen, worden er massaal abonnementen gekocht. "We hebben de Kockenezen daar ook toe opgeroepen", vertelt medewerker Ronald Schalkwijk. "Ze hebben het heel goed gedaan. Er zijn in twee dagen ruim 750 abonnementen verkocht. Dus er was geen twijfel om voor ze open te gaan."

Als De Koet op dezelfde manier doorgaat plakt het bad er met gemak nog eens 25 jaar aan vast, denkt oprichter Adrie de Lange. Wrang is het wel dat er, juist in dit jubileumjaar, geen feestje gevierd kan worden. Dat feestje komt er hopelijk volgend jaar alsnog.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -