RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dodelijke woningbrand in Loenen schokt buurt: 'Heel traumatisch om te zien'


LOENEN AAN DE VECHT - De brand in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg in Loenen aan de Vecht is hard aangekomen bij omwonenden. Gisteren vloog daar een huis in brand, de bewoner kwam daarbij om het leven.

Het vuur brak gisteren rond 14.30 uur uit. "Ik was thuis aan het werk en zag ineens een enorme rookwolk schuin achter m'n huis. Je verwacht geen bewolking en ik zag die rook zo hard naar boven gaan, dus ik dacht: dit is helemaal mis", vertelt een omwonende die schuin achter het getroffen huis woont. Op straat zag hij dat het huis in lichterlaaie stond. "De vlammen sloegen aan beide kanten uit het huis en ik hoorde het glas klappen. Verschrikkelijk."

 Het vuur brak rond 14.30 uur uit in de woning aan de Koningin Wilhelminaweg. Het vuur brak rond 14.30 uur uit in de woning aan de Koningin Wilhelminaweg. | Foto: Peters Hotnews

Overbuurman Roelof was ook getuige en kwam gistermiddag het dorp inrijden toen hij de brand zag. "Ik schrok, want het was ter hoogte van mijn huis. Maar het bleek dus om de overbuurman te gaan."

De sfeer was teneergeslagen. Het is heel traumatisch om te zien dat zo'n huis afbrandt"
Omwonende

TRAUMATISCH
De buurt is erg geschrokken door de gebeurtenis. "Het hele dorp stond toe te kijken en iedereen wist dat het flink mis was", vertelt de omwonende. "De sfeer was teneergeslagen. Het is heel traumatisch om te zien dat zo'n huis afbrandt. Buren vertelden dat de bewoner, een oudere man, slecht ter been was. Dan weet je dus dat hij niet snel heeft kunnen vluchten."

Roelof: "Je merkt op zulke momenten wel dat het dorp best hecht is. Iedereen praat met elkaar en vraagt hoe het gaat. Ik heb zelf ook buren in de tuin opgevangen die hun huis niet meer in mochten."

 De sloop van de woning is woensdag begonnen. De sloop van de woning is woensdag begonnen. | Foto: Roelof

TERUGGETROKKEN
Volgens Roelof was de bewoner van het huis iemand die op zichzelf was. "Toen ik hier kwam wonen, heb ik weleens een praatje met hem gemaakt. Het leek me een aardige man. Hij was wel slecht ter been. Een tijdje terug heb ik hem nog eens geholpen toen hij was gevallen. Ik dacht toen: moet ik hem helpen, een keer boodschappen voor hem doen? Maar dat wilde hij niet, daar moest hij niets van hebben."

Vanwege de brand moesten een aantal omwonenden hun huis uit. Voor zover bekend mogen twee van hen nog niet terug naar hun woning, de anderen wel. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Woningen ontruimd na uitslaande brand Loenen aan de Vecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -