RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte moordzaak Breukelen dood gevonden in cel op zittingsdag: 'Verdrietig voor alle partijen'


BREUKELEN - Nick B., verdacht van de moord op horlogehandelaar Bas Vijzelaar, is vanochtend dood aangetroffen in zijn cel. Het gaat zeer waarschijnlijk om zelfdoding. Het lichaam van het doodgeschoten slachtoffer uit Zandvoort werd in maart gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen.

Terugblik op de moord op Bas Vijzelaar


Het nieuws over de 30-jarige B. werd vanmorgen bekend vlak voor aanvang van een eerste zitting rond de moordzaak. Het leidde tot een geheimzinnige en bedrukte sfeer in de rechtbank. "Zijn advocaat Max den Blanken werd even apart genomen en reageerde aanslagen", vertelt RTV Utrecht-verslaggever Riks Ozinga die in de rechtbank aanwezig was. "Het bericht viel hem echt rauw op zijn dak. Hij heeft de afgelopen periode samen met Nick B. naar deze zitting toegewerkt, maar wilde daar verder niet over uitweiden."

B. zat vast in de Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan den IJssel. Het onderzoek naar zijn dood zal worden uitgevoerd door het Openbaar Ministerie in Rotterdam.


Het OM spreekt van een zeer verdrietig bericht voor zowel de nabestaanden van het slachtoffer als voor de familie van de verdachte. De zaak tegen B. is nu aangehouden. Maandag zal het OM zich niet ontvankelijk laten verklaren omdat een overleden verdachte niet vervolgd kan worden.

"Het is bitter dat B. geen antwoord meer kan geven op vragen van de nabestaanden, al is het nog onbekend of hij een bericht heeft achtergelaten in zijn cel", aldus Ozinga. "De antwoorden zullen nu moeten komen van de Utrechtse medeverdachte in deze zaak." Deze 29-jarige man komt later voor de rechter.

Welke rol de twee mannen precies hadden bij de moord op Vijzelaar en wat het motief was, is nog onduidelijk. Het gerucht gaat dat er sprake is geweest van een roofmoord.

Mocht je zelf hulp nodig hebben: neem dan contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Dat kan via telefoonnummer 0900-0113 of 113.nl.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -