RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort wil van drukke rotonde De Nieuwe Poort kruising maken

1/2
AMERSFOORT - De rotonde op De Nieuwe Poort in Amersfoort, een van de belangrijkste toegangswegen van de stad, moet een kruising met verkeerslichten worden. Dat blijkt uit plannen die de gemeente Amersfoort vandaag presenteert voor de herinrichting van de rotonde. Die wordt gezien als druk en onveilig.

De nieuwe inrichting van het verkeersplein is volgens de gemeente nodig omdat het verkeer er te vaak vast staat en fietsers en voetgangers er regelmatig bij ongelukken betrokken raken. Ook komen er in de omgeving duizenden woningen. Om al dat verkeer in goede banen te leiden, stelt de gemeente voor om de rotonde te veranderen in een kruising met verkeerslichten.

Die kruising zou er anders uit komen te zien. Zo moet de afslag naar de Groningerstraat verdwijnen en wordt een verbindingsweg tussen de Brabantsetraat en de Amsterdamseweg verplaatst zodat verkeer uit de tunnel er gebruik van kan maken.

GEMEENTERAAD
Het duurt nog wel even voor de eerste schop de grond in gaat. Eerst zal de gemeente voor overleg met een uitgewerkt plan langs bewoners en bedrijven in het Soesterkwartier gaan. Dan wordt er een voorstel naar de gemeenteraad gestuurd die erover mag stemmen.

ONDERZOEK
De rotonde op De Nieuwe Poort heeft al langer de aandacht van de gemeente. De rotonde is een belangrijk toegangspunt voor verkeer op weg naar de binnenstad, maar is druk en gevaarlijk. In 2017 werd er daarom 350.000 euro uitgetrokken voor een onderzoek naar eventuele verbeteringen.

 Geschepte fietser in 2017 op rotonde De Nieuwe Poort Geschepte fietser in 2017 op rotonde De Nieuwe Poort | Foto: Keistadnieuws


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -