RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee aanhoudingen voor drugslab Eemnes

EEMNES - De politie heeft vandaag twee verdachten aangehouden voor het amfetaminelab in Eemnes dat eerder dit jaar werd ontdekt. In twee schuren van een boerderij aan de Te Veenweg werden synthetische drugs geproduceerd. Direct na de ontdekking werd al een 66-jarige man uit Den Haag opgepakt.

Vandaag arresteerde de politie nog eens twee mannen, een 58-jarige man uit Moordrecht en een 43-jarige man uit Zwartewaal. De politie zegt niet of het onderzoek nog doorgaat.

INVAL
De politie was dit voorjaar getipt dat er mogelijk iets niet pluis was bij de boerderij aan de Te Veenweg Zuid. Op 16 februari was er daarom een inval op het terrein en werden er drugslaboratoria gevonden. Tijdens die actie werd het terrein bewaakt door zwaar bewapende agenten. Ook hing er een politiehelikopter in de lucht.

Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er synthetische drugs werden geproduceerd in het lab. Nader onderzoek moet vaststellen of het gaat om crystal meth.

Verschillende omwonenden zeggen dat de eigenaar van de boerderij in het buitenland zit. Hij zou in Zuid-Afrika verblijven. De boerderij had hij volgens omwonenden onderverhuurd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -