RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gerard Schuiteman nieuwe zakelijk directeur RTV Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Gerard Schuiteman maakt de overstap van de Regionale Publieke Omroep (RPO) naar RTV Utrecht. Schuiteman wordt de nieuwe zakelijk directeur/bestuurder. De omroep vult daarmee ÚÚn van de twee directiefuncties. De omroep is nog op zoek naar een mediadirecteur, verantwoordelijk voor TV, radio en digitale kanalen.

De Raad van Toezicht van RTV Utrecht zegt zeer tevreden te zijn dat Schuiteman zich vanaf 1 september bindt aan de omroep. In zijn huidige functie als bestuurder van de Stichting RPO kent hij "de sector en relevante partijen als geen ander".

Schuiteman zegt enorm veel zin te hebben om bij RTV Utrecht aan de slag te gaan. "De uitdaging van de regionale omroep is om mooie verhalen te maken over je gebied en daarmee de samenleving mooier te maken. Dat doen jullie, of wij als ik al zo mag praten, al goed. Maar we kennen ook alle bedreigingen: de budgetten staan onder druk, media verandert snel, hoe bereik je de consument. Dat zijn tal van vraagstukken." De RPO heeft een co÷rdinerende rol bij alle regionale omroepen, met de overstap komt Schuiteman dichter bij het vuur te staan. "Meer in de praktijk, dichter op de samenleving. Dat is wat ik erg interessant vind en graag ga doen."

Wat heeft Schuiteman met de provincie Utrecht? "Ik woon in Hoevelaken, dat is Gelderland, maar op een steenworp afstand van de provincie. Ik heb er gewerkt, ik heb er gewoond. Ik heb er m'n zwemdiploma gehaald toen ik heel klein was. Ik heb er familie wonen en m'n schoonouders wonen er dus ik kom er veel. Ik ken de provincie heel goed zou ik durven zeggen. Het is een prachtig gebied."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -