Kamervragen over loket Utrecht in moskee

UTRECHT - De VVD en de PVV hebben Kamervragen gesteld over twee informatieloketten in de Omar Al Faroukmoskee in de Utrechtse wijk Overvecht. De loketten worden deels betaald uit gemeentelijk geld dat is bestemd voor wijkaanpak.
De balies zijn een initiatief van de stichtingen Stiva en Ward, die de moskee beheren. De organisaties hopen, net als de gemeente, allochtonen beter te bereiken door de aanwezigheid in de moskee. De loketten worden bemand door de stichtingen zelf.
De loketten zijn al sinds eind januari in de moskee aanwezig, maar worden nu officieel in gebruik genomen. Eén loket in de Omar Al Faroukmoskee bij station Overvecht is bedoeld voor vrouwen en de andere moet mannen bedienen.
De VVD en de PVV vragen zich af hoe dit zich verhoudt met de scheiding tussen kerk en staat. "Acht u het wenselijk dat bewoners van de wijk-zelfs christenen en atheïsten-worden gedwongen naar een moskee te gaan om informatie van de gemeente te krijgen", zo vraagt VVD-Kamerlid Paul de Krom aan de regering.
De PVV is verbijsterd en vindt het verwerpelijk dat de gemeente segregatie in de hand werkt door het openen van aparte loketten voor mannen en vrouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.