Topman Wessanen stapt per direct op

UTRECHT - De bestuursvoorzitter van het Utrechtse voedingsmiddelenconcern Wessanen, Ad Veenhof, stapt per direct op bij het bedrijf. Wessanen is op zoek naar een opvolger.
De zoektocht zal naar verwachting "enkele maanden" duren, aldus het bedrijf dinsdag. In de tussentijd zal Frans Koffrie, nu lid van de raad van commissarissen, waarnemen.
Voor het vertrek van Veenhof is geen reden gegeven. Een woordvoerster wil dinsdag ook geen verder commentaar geven. Wel zei ze dat er "geen relatie is tussen de publicatie van de jaarcijfers en het vertrek". Woensdag komt het bedrijf, bekend van merken als Zonnatura en Beckers, met de resultaten over 2008.
Veenhof, getrouwd en drie kinderen, trad in 2003 aan als hoogste baas bij Wessanen. Daarvoor werkte hij jaren bij Philips. De 64-jarige Veenhof studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen (economie) en aan Nijenrode.
Koffrie (1952) is de oud-topman van de door het Amerikaanse Staples overgenomen kantoorartikelenleverancier Corporate Express, het voormalige Buhrmann.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.