Van Hanegem in gesprek met eredivisieclub

HILVERSUM - Willem van Hanegem keert komend seizoen mogelijk terug in de eredivisie. De 65-jarige trainer, die in december vorig jaar vertrok bij FC Utrecht, heeft komende week een gesprek met een Nederlandse club uit de hoogste voetbalafdeling.
"Ik ben benaderd", zei Van Hanegem dinsdag in Hilversum, na afloop van de presentatie van een dvd-box over zijn loopbaan. "Komende week gaan we rond de tafel."
Over welke functie het gaat, wilde Van Hanegem niet zeggen. "Het kan zijn als trainer, maar mogelijk ook een andere rol. Misschien zelfs wel terreinknecht", grapte hij.
Van de eredivisieclubs zijn alleen PSV en NEC momenteel op zoek naar een hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen, terwijl het vertrek van Foeke Booy bij Sparta aanstaande lijkt. Bij De Graafschap staat de positie van hoofdtrainer Henk van Stee onder druk.
Van Hanegem kreeg na zijn vertrek bij FC Utrecht al meerdere aanbiedingen, zo zei hij op het mediapark."Dat waren clubs van buiten Europa. Aanbiedingen van Nederlandse clubs had ik tot vandaag nog niet gehad."
Tijdens de overhandiging van de dvd-box door zanger Jan Smit vertelde Van Hanegem zijn toehoorders al dat hij niet van plan is al met pensioen te gaan. "Als er iets leuks komt, kan het misschien wat worden. Het is een gevoelskwestie. Misschien staan we hier over vijf jaar wel weer met de uitreiking van een nieuwe dvd over mijn loopbaan."
In Hilversum waren zeker tweehonderd gasten aanwezig, waaronder een kleine delegatie van FC Utrecht met de huidige hoofdtrainer Ton du Chatinier. "Na al die strubbelingen die er zijn geweest, doet dat me goed", aldus Van Hanegem.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.