Corio schrijft honderden miljoenen af

UTRECHT - Vastgoedbedrijf Corio heeft over 2008 voor honderden miljoenen euro's afgeschreven op zijn bezittingen. Dit bleek dinsdag bij de publicatie van de jaarcijfers van het Utrechtse bedrijf, dat vooral belegt in winkelvastgoed (Hoog Catharijne).
De doorlopende portefeuille was eind vorig jaar 339,3 miljoen euro minder waard dan aan het eind van 2007. Dit komt neer op een waardedaling van 5,5 procent.
Daardoor kwam het indirect resultaat, het winstcijfer dat de waardedaling of waardestijging van de panden uitdrukt, uit op 443,7 miljoen euro negatief. Dit was veel slechter dan de gemiddelde verwachting van analisten van 306,2 miljoen euro negatief.
Het direct resultaat, de winst uit de exploitatie van vastgoed, kwam uit op 204,1 miljoen euro. Dit was in lijn met de verwachting van analisten. Ten opzichte van een jaar eerder steeg het direct resultaat met 0,5 procent. Deze geringe stijging is te wijten aan de verkoop van de Nederlandse kantorenportefeuille.
De huurinkomsten van het bedrijf groeiden met 13,9 procent tot 317,7 miljoen euro. Daarin zijn de verkochte Nederlandse Nederlandse panden niet meegenomen, maar enkele nieuwe panden die zijn aangekocht of in gebruik zijn genomen wel meegenomen. De huurinkomsten van alle panden die Corio ook in 2007 al in bezit had groeiden met 4,4 procent.
Het bedrijf zei te verwachten dat het direct resultaat over 2009 in lijn zal zijn met het resultaat in het afgelopen jaar. Corio wil een dividend uitkeren van 2,64 euro per aandeel. Over 2007 kregen aandeelhouders een dividend van 2,60 euro per aandeel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.