Ex-topman ontkent janboel bij Philadelphia

UTRECHT - Er is geen sprake van een dreigend faillissement bij zorginstelling Philadelphia Zorg. Dat heeft de vorig jaar opgestapte bestuursvoorzitter Brink gezegd tegen Omroep Gelderland.
Philadelphia Zorg staat onder extra toezicht van de inspectie voor de Gezondheidszorg, nadat het door slecht bestuur in geldnood kwam.
Brink: "Van een financiële chaos is geen sprake. Ik heb ieder jaar verantwoording afgelegd." De voormalige bestuursvoorzitter zegt verder dat hij een 'mooie organisatie' heeft achtergelaten.
De ondernemingsraad stelde Brink vorig jaar echter aansprakelijk voor een miljoenentekort. Hij zou belangrijke adviezen van de ondernemingsraad in de wind hebben geslagen.Brink noemt suggesties dat Philadelphia zou 'handelen' in onroerend goed, 'onzinverhalen' en 'eenzijdige informatie'.
Donderdag wordt een onafhankelijk accountantsonderzoek naar de financiële huishouding bij Philadelpia gepresenteerd. Het onderzoek moet houvast bieden aan pogingen Philadelphia weer financieel gezond te krijgen.
Philadelphiazorg heeft landelijk 11.000 clienten in de gehandicapten- en thuiszorg en heeft ook vestigingen in
onder meer Driebergen, Woerden, Veenendaal en Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.