Maarssen stelt sluiting Kaatsbaan uit

MAARSSEN - Maarssen heeft de afsluiting van de Kaatsbaan voor auto's uitgesteld.
De gemeente wil eerst kijken naar het effect van andere maatregelen tegen het sluipverkeer door het dorp. Zo worden enkele drukke straten in het dorp eenrichtingsverkeer.
Pas in mei gaat de Kaatsbaan dicht en de proef duurt tot oktober. Rond die tijd neemt Maarssen een definitieve beslissing over de afsluiting van de belangrijke winkelstraat. Dinsdag 3 maart is er een informatieavond over de aanpak van het verkeer in Maarssen-Dorp.
Bericht via website van Gerard Molenaar
De kaatsbaan is in de jaren 80 al eerder afgesloten geweest door middel van een slagboom. Fietsers werden braaf bekeurd om dit verbod kracht bij te zetten. Gelukkig werd deze afsluiting opgeheven. De lokale horeca juicht de afsluiting tegemoet (nog meer terrasjes op de stoep) alsof het kaatsbaantje een grote bruisende winkelboulevard is die door duizenden winkelenden bezocht moet worden. En dat kan niet als er verkeer doorrijd. Dus eerst nog meer eenrichtingsverkeer instellen voor het vele sluipverkeer (????) wat door de kaatsbaan hobbelt. En dan 1 van de 2 dorpsbruggen afsluiten. Er is een enquette gehouden onder wat wandelaars maar bestuurders zijn niet gevraagd naar hun mening. Jammer als er straks weer wat winkels moeten sluiten wegens stilte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.