Invalide sterft ondanks heldendaad getuige

WOERDEN - De 15-jarige jongen die gisteravond met zijn invalidenwagen de Oude Rijn bij Woerden inreed, is overleden.
Rond 20.00 uur liep een 10-jarige jongen uit Woerden over de Leidsestraatweg. Plotseling hoorde hij een gil en een plons. Vlak daarvoor had hij een jongen in een elektrisch invalidekarretje over de Boerendijk in de richting van de Leidsestraatweg zien rijden en die zag hij nu niet meer.
Het jongetje waarschuwde daarop zijn vader (40), die meteen poolshoogte ging nemen. Hij zag aan de overkant twee jongens staan en riep naar hen of zei iets in het water hadden gegooid. De jongens, 15 jaar oud en afkomstig uit Woerden, ontkenden dat en zeiden dat zij wel lichtjes in het water zagen.
De Woerdenaar rende daarop naar de overkant en zag inderdaad rode lichtjes in het water. Daarop belde hij 112. In afwachting van de komst van de hulpdiensten, kreeg hij het advies langs de kant te zoeken.
Omdat de 40-jarige Woerdenaar er steeds meer van overtuigd raakte dat er iemand in het water lag, sprong hij erin. Onderwater vond hij op de tast het lichaam van de jongen en bracht hem op de kant.
Op dat moment arriveerde een brandweerman, die de Woerdenaar op de kant hielp. De 40-jarige man startte direct met de reanimatie van het slachtoffer. Kort daarna arriveerden de hulpdiensten en werd de reanimatie overgenomen. De 15-jarige jongen werd per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht, waar hij in de loop van de nacht overleed.
Hoe hij in het water heeft kunnen belanden, is nog onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.