RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wie wordt de Nieuwegeinse afvalmascotte? Prullie, Green Man of Lia Groen?

NIEUWEGEIN - Prullie de Prullenbak, The Green Man of Lia Groen, dat zijn de drie finalisten in de Nieuwegeinse zwerfafvalmascotteontwerpwedstrijd. Vandaag werden ze gepresenteerd door de basisschoolleerlingen die ze bedachten.

Hun ontwerpen werden met stoepkrijt door een kunstenaar levensgroot uitgezet op het Stadsplein in Nieuwegein en vervolgens door de finalisten zelf ingekleurd.

WEDSTRIJD
Begin dit jaar werden 3000 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar van basisscholen in Nieuwegein uitgedaagd om een mascotte tegen zwerfafval te bedenken en te ontwerpen. Stacy van KBS De Vroonestein bedacht Prullie de Prullenbak. "Hij kan heel veel afval opruimen door zijn grote lijf. Met zijn lange en soepele armen kan hij overal bij."

Het duo Liza en Jesse van basisschool Lucas Galecop bedacht The Green Man, een intelligente robot met antennes en sensoren die afval opsporen. "Hij scheidt het afval direct en verwerkt dat in zijn buik of gooit het in de juiste afvalbak", zegt Liza.

De mascotte van de 8-jarige finalist NoŽlle uit groep 4 van De Toonladder Galecop heet Lia Groen "Ze is heel mooi en houdt van schoonmaken".

STEMMEN
Nieuwegein mag nu stemmen welke zwerfafvalmascotte leven wordt ingeblazen en het gezicht van de campagne wordt. Bewoners kunnen hun stem uitbrengen op www.jouwschonestad.nl/nieuwegein. De winnaar wint een trip naar de Efteling.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -